Ν. Ηγουμενίδης: Εγκληματικό να προωθείται ρύθμιση για χειρισμό κλαρκ 2,5 τόνων χωρίς άδεια

Αναφορά στη Βουλή κατέθεσε σήμερα ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Ηγουμενίδης για την προώθηση από την Κυβέρνηση ρύθμισης με την οποία επιτρέπει σε έναν ανειδίκευτο εργάτη χωρίς άδεια και προϋπηρεσία τον χειρισμό ανυψωτικού μηχανήματος ικανότητας έως 2,5 τόνων.

Ο βουλευτής καταθέτει στη Βουλή και στους αρμόδιους Υπουργούς Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Υποδομών και Μεταφορών,  και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων την σχετική ανακοίνωση του Σωματείου Χειριστών Μηχανημάτων Έργου Ηρακλείου όπου θίγονται οι κίνδυνοι εργατικών ατυχημάτων από αυτή την εξέλιξη. Την κοινοβουλευτική αναφορά συνυπογράφουν επίσης οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης και Χάρης Μαμουλάκης.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζεται στο έγγραφο για τους χειριστές μηχανημάτων έργου, «σε μια ειδικότητα με πολλά εργατικά ατυχήματα το αρμόδιο Υπουργείο διαμορφώνει ένα πλαίσιο χωρίς κανόνες με ξεκάθαρο στόχο να ικανοποιήσει τους εργοδότες με φθηνό εργατικό δυναμικό. Πώς είναι δυνατόν ένας ανειδίκευτος εργάτης να χειρίζεται μηχάνημα ανύψωσης και μεταφοράς 2,5 τόνων χωρίς άδεια και χωρίς προϋπηρεσία;», ερωτάται με νόημα στο έγγραφο που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής.

Σε δήλωση του ο Νίκος Ηγουμενίδης τονίζει ότι «είναι εγκληματικό να προωθείται ρύθμιση από την Κυβέρνηση για χειρισμό κλαρκ 2,5 τόνων χωρίς άδεια. Τίθεται μείζον ζήτημα ασφάλειας για τους εργαζομένους και μάλιστα σε μια περίοδο που σημειώνονται ρεκόρ εργατικών ατυχημάτων. Η Κυβέρνηση δεν κρατάει ούτε τα προσχήματα. Προωθεί κάθε ρύθμιση που εξυπηρετεί τα μεγάλα ιδιωτικά και εργολαβικά συμφέροντα χωρίς καμία έννοια για τους εργαζόμενους».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί